Je eigen huis verhuren, waarom niet?Je eigen huis verhuren, waarom niet?

Er veranderd veel in Nederland. Er komen steeds meer mensen naar Nederland, die op de één of andere manier onderdak nodig hebben. Er is een grote vraag naar woningen, maar door meerdere oorzaken zit de huizenmarkt vast. Dus er is een grote vraag naar huurwoningen.

Je eigen huis verhuren, dat klinkt raar. Maar waarom niet?

Kijk eens op de website Huizenmarkt.nl

Verhuren:

Als je zelf tijdelijk in het buitenland gaat wonen en werken, dan is verhuren een prima optie om je huis in Nederland bewoont te houden. Je behoudt je eigendom, het is een prima investering en je woning staat niet leeg. En bij schaarste aan woningen stijgen de prijzen. Als je eenmaal terugkeert naar Nederland ben je verzekerd van onderdak.

Het kan ook zijn dat jij je droomhuis hebt gevonden, maar dat het niet lukt om je eigen woning te verkopen. Dan is verhuren een ideale oplossing. Jij bepaalt zelf de huurprijs en de voorwaarden. Dus tijdelijke verhuur is ook een mogelijkheid.

Tijdelijk verhuren van je eigen woning is in de huidige maatschappij niet meer weg te denken.

Expats:

Er  zijn veel internationale bedrijven, die in alle gewesten van Nederland actief zijn, die de komende jaren uitbreiden. Die bedrijven zetten personeel uit verschillende landen aan het werk. Er zijn voorbeelden te over:In de noordelijke Eemshaven is internet gigant Google binnenkort een grote werkgever. In het zuiden van land, is er in bijvoorbeeld Brunssum: het Navo hoofdkwartier. Denk eens aan werkgelegenheid, die de Rotterdamse haven biedt en de financiële markten van de Zuid-as in Amsterdam. In heel Nederland  is er een grote toename van de wind-energie industrie die zorgt voor veel event-arbeid. De windenergie industrie genereert de komende jaren voor 15.000 mensen werk en daar moet onderdak voor verzorgd worden.

Toerisme:

De prognose is dat over 10 jaar de toeristen groei naar Nederland met  40% is gestegen. Dat zijn 60 miljoen toeristen uit binnen- en buitenland. Dit wordt vermeld in het Trend Rapport Toerisme 2018. Dat houdt enerzijds in dat er meer werkgelegenheid in de toeristensector komt in heel Nederland.  En anderzijds lopen de steden en gebieden rond toeristische attracties vol en zullen toeristen moeten uitwijken, naar andere dorpen en steden in Nederland. Al die toeristen en werknemers in de toeristenindustrie zullen ergens een overnachting plekje moeten krijgen.

Tevens zullen werknemers in de toeristen industrie gaan verschuiven en verhuizen, om dichterbij hun werkplek te gaan wonen.

Denk er eens over na om jouw woning, appartement, woonboot of recreatiewoning te verhuren.

Overig:

Maar er is ook een markt voor bijvoorbeeld Nederlandse “pensionado”. De mensen die in het buitenland wonen en enkele maanden per jaar in Nederland willen verblijven. Om familie te bezoeken of wellicht in Nederland moeten verblijven voor een medische ingreep. Denk ook eens aan jongeren die het ouderlijk huis verlaten, studenten en ZZP’ers die door heel Nederland werkzaam zijn. Of mantelzorgers, die dichterbij de verzorgende willen wonen of andersom de verzorgde die dichter bij de mantelzorger wil wonen. En niet te vergeten de mensen die gaan scheiden of al gescheiden zijn.

Kijk eens op de website Huizenmarkt.nlEen website met veel huurwoningen  in vele steden en dorpen in heel Nederland. Er is beslist vraag naar jouw woning.