Camperroutes door Europa: De sprookjesroute in DuitslandAls je dan eindelijk een caravan of camper hebt gehuurd, waar ga je naar toe en welke route ga je rijden?

Deze keer belichten wij de camper route: De Sprookjes Route ( De Märchenstrasse) in Duitsland. Het is een 600 kilometer lange prachtige route van Hanau naar Bremen en verbindt  culturele plekken en landschappen. Vooral die te maken hebben met het leven van de gebroeders Grimm en hun sprookjes.

De Märchenstraße/Sprookjes route  brengt je langs middeleeuwse steden, burchten en kastelen, maar ook door prachtige bossen, bergen en natuurgebieden. De oude beukenbossen in Bad Wildzangen behoort tot UNESCO werelderfgoed. Maar ook de Waddenzee bij Bremen en het Bergpark Wilhelmshöhe en Grimmwelt bij Kassel.De sprookjesmusea en tentoonstellingen aan de route bieden spannende kijkjes in het leven en werken van de gebroeders Grimm en van de bekende figuren uit sprookjes en sagen.

Een reis via de Märchenstraße is een tocht door een wereld van sprookjes, sagen en legenden.

De sprookjesfiguren komen tot leven tijdens sprookjesfeesten en rondleidingen. En er zijn plaatsen waar zij de gasten hoogstpersoonlijk begroeten.De reizigers die met hun camper onderweg zijn, kunnen vanaf de staanplaatsen aan de Märchenstraße prachtige tochtjes door betoverende landschappen en naar interessante steden maken om deze sprookjesachtige route en de bijzondere plekken te verkennen.

Aan de Märchenstraße kunt u gelukkig en tevreden vertoeven, net als in een sprookje.

Enkele  van vele leuke kampeerplekken voor onderweg

Camper plek Alsfeld

Naturcamping Alsfeld

Bad Sooden-Allendorf camperplekken

Fritzlar – Camper site “Ederaue”

Herbstein – Camping site on the Thermalbad   

Witzenhausen – “Am Diebesturm” parking space

Langs deze route, maar ook in de omgeving zijn erg goed, leuke, gezellige grote en kleine campings en camperplaatsen te vinden.