Winterberg is top voor Wintersport
Notice: Undefined offset: 0 in /home/joyrent/public_html/wp-content/themes/sleurhut/single.php on line 67

Bestemming:

Wintersport niet te ver van huis in Winterberg

Heerlijk een weekend of weekje wintersport? Dan is Winterberg in Duitsland echt een prachtige bestemming. Ga je vanuit Nederland dan heb je weinig reistijd en met bijvoorbeeld kleine kinderen is dit erg fijn. Ook als u niet veel vakantiedagen heeft, dan ben je binnen enkele uren op de plaats van bestemming.

 

Klik hier om te boeken

Waarom Winterberg?

Winterberg ligt het mooi Sauerland. Het gebied is niet hoger dan 800 meter en dus  geschikt voor langlaufen, skiën , rodelen en wandelen. Wat is gezelliger dan met een heel gezin of familie een actief weekend te boeken in Winterberg.

 

Het gebied is niet voor de kilometer vreters onder ons, maar het klein en overzichtelijk.Tevens is er een erg gemütliche après ski. En er is  na de herfst altijd sneeuw; Van half december tot half maart kan er geskied worden. Het skioord beschikt namelijk over 260 moderne sneeuwkanonnen die ingezet kunnen worden om de natuur een handje te helpen. En wat erg belangrijk is: een wintersport vakantie in Winterberg is in verhouding stukken goedkoper dan een wintersport naar Oostenrijk, Zwitserland, Italië of Frankrijk.

Klik hier om te boeken

Wat zijn de mogelijkheden?

Je kunt naast skiën en snowboarden ook langlaufen en rodelen in Winterberg. In en rond het skigebied liggen ongeveer 150 km aan loipes, verschillend van niveau. Een andere leuke activiteit naast het skiën is rodelen. Er liggen drie speciale rodelliften in het skigebied. Twee daarvan zijn echt alleen voor rodellaars, de andere wordt gedeeld met skiërs. Met een eigen- of gehuurde slee beleef je een heerlijke middag in de sneeuw. Om te kunnen rodelen moet je een speciale rodel-pas aanschaffen.

Als er voldoende sneeuw ligt in Winterberg, dan kan er op dinsdag en vrijdag s’avonds geskied worden. Er zijn maar liefst 14 pistes verlicht (8 kilometer). Het is een super leuke ervaring!

 

Op nog geen 4 uur rijden van Utrecht naar de Wintersport in Winterberg. Doen! Mooie omgeving om actief bezig te zijn, niet te duur, overzichtelijk en  goede overnachtingsmogelijkheden. Boek op tijd. Viel Spass!

Klik hier om te boeken